Selecteer een pagina

Aanbod

Wat doe ik?

beeldende therapie

holistische therapie

Wat doe ik?

In de mix
Zoals je misschien al hebt gelezen bij ‘Over mij’ ben ik zowel beeldend therapeut als holistisch therapeut. Ik zie hier een mooie, versterkende combinatie in. Mijn manier van kijken en de methoden vanuit beide kanten geven een krachtig geheel. Afhankelijk van jou vraag kiezen we de juiste route.

Neem gerust contact met me op wanneer je hier een specifieke vraag of wens in hebt. Ik kijk graag met je mee.

Onder de sterren

Beeldende therapie

Beeldende therapie valt onder de overkoepelende naam Vaktherapie. Als beeldend therapeut werk ik met de ervaring, het doen. Ik zet beeldend materiaal (klei, krijt, potlood, etc.) in om in beweging te komen. Je maakt contact met het materiaal, wat je helpt meer in contact te komen met jezelf. In het beeldend werken worden jou kwaliteiten en valkuilen zichtbaar, tastbaar en concreet gemaakt. Het geeft de mogelijkheid om je te uiten. Dit geeft inzichten en de mogelijkheid te oefenen het anders te doen.

Binnen de therapie werk ik bijvoorbeeld vanuit de Tekenbewegingsmethode (TBM), Affectregulerende Vaktherapie en de eigenschappen van het beeldend materiaal.

Holistische therapie

Als holistisch therapeut ga ik uit van jou als geheel en het idee dat alles met elkaar in verbinding staat. Dit is op te delen in verschillende niveaus; fysiek, mentaal, emotioneel, energetisch en spiritueel.* Wanneer je op het ene niveau uit balans bent, heeft dat invloed op de andere niveaus. Deze zijn namelijk met elkaar verbonden. Door te kijken naar het geheel kun je naar de oorzaak van de klacht gaan, daar waar de angel zit, in plaats van alleen aan klachtbestrijding te doen. Als de oorzaak heelt komt er balans in de niveaus en dus in het geheel, en kan energie weer stromen.

Binnen de therapie werk ik bijvoorbeeld met Reiki, de klankschaal, inzichtkaarten en opstellingenwerk.

* De verschillende holistische niveaus:

Fysiek
Mentaal
Emotioneel
Energetisch
Spiritueel

Je lichaam
Je gedachten, je denken
Je emoties
Je energiehuishouding
Je intuïtie, verbinding met je kern en alles om je heen

Onder de sterren
Gouden driehoek
Onder de sterren
Onder de sterren