Selecteer een pagina

De praktijk

voor wie

werkwijze

tarieven

Onder de sterren - innerlijk kind

Voor wie?

Bij Praktijk Onder de sterren gaat het om verbinding. Hoe sta jij in verbinding met de ander en de wereld om je heen? Met daaronder de belangrijke vraag; hoe sta jij in verbinding met jezelf?
Heb je contact met je lichaam, gedachten en je hart, of wordt je geleefd? Maak je keuzes die passen bij de dingen die jij belangrijk vindt en waar jij blij van wordt, of ga je mee in wat er verwacht wordt van buitenaf?

In het dagelijks leven komt er veel op je af. Je hebt verschillende rollen (zoon/dochter, vriend(in), partner, ouder, werknemer, etc.) en overal wordt daarbij iets van je verwacht. Je weet wel dat het belangrijk is goed voor jezelf te zorgen, maar in de praktijk valt dat niet mee. Je ‘rent’ bijvoorbeeld maar door, met gevolgen als stress, piekeren en zelfs ziekte. Of je sluit je af van je lijf en/of emoties, waarbij je niet (goed) voelt hoe het echt met je is. Je wordt een ´wandelend hoofd´.
Je overlevingsschild neemt het over. In eerste instantie voelt dit schild fijn om je ergens doorheen te helpen. Echter houdt het je weg bij je kern en zie ik veel mensen die blijvend het schild ophouden en zo het échte contact met zichzelf en de omgeving verliezen.

Dit overlevingsmechanisme hebben we allemaal. Het is oké dat het er is, want het is ontstaan vanuit liefde en bescherming. Dat gaat veelal terug naar ons kinddeel, je innerlijk kind. Wat heb jij als kind geleerd over de wereld, de ander en jezelf? Als iets pijn doet of er niet kan zijn bouwen we bewust dan wel onbewust het schild er omheen. Hierin gaat het over het bewustwordingsproces, zodat je patronen kan doorbreken, jou kern weer kan zien en keuzes maakt die passend zijn voor jou.

Wil jij de verbinding met jezelf en met je omgeving (terug)vinden of versterken, dan ben je bij Praktijk Onder de sterren op het goede adres.

Onder de sterren

Werkwijze

Samen kijken we hoe je op dit moment in het leven staat, hoe jou overlevingsschild eruit ziet, waar je belemmeringen liggen en waar je juist gelukkig van wordt. Vanuit holistisch oogpunt kijken we naar hetgeen we hierin tegenkomen. Met passende interventies komen we steeds dichter bij jouw kern door aan te kijken wat er is, achter te laten wat niet meer dient en te versterken wat er in de kern al zit, waar jij weer in jouw kracht kan staan. Waar jij je kan verbinden met alles wat je bent en in je hebt, en vanuit daar de verbinding met de ander kan leggen. Vanuit liefde voor jezelf en voor de ander.

Spreekt dit je aan? Neem dan contact met mij op.

Onder de sterren

Tarieven

Vergoedingen

De therapie word door een aantal zorgverzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed vanuit het aanvullende pakket. Je kunt hiervoor contact opnemen met je verzekeraar.

https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/vaktherapie